Webmail support

De OHos webmail is een extra service voor alle klanten met een webhosting account.

Identiteit
Voor u mail gaat verzenden met de webmail doet u er verstandig aan om te controleren of uw e-mailadres en naam correct zijn ingevuld. Hiervoor klikt u in de linkerkolom op "Instellingen" waarna in de kolom ernaast de optie "Identiteiten" geklikt kan worden. U kunt meerdere identiteiten instellen, bijvoorbeeld om onderscheid te kunnen maken tussen zakelijke en niet zakelijk mails.
Het meest belangrijk is echter er voor te zorgen dat het E-mailadres dat u hier noteert daadwerkelijk bestaat. Indien u een niet-bestaand e-mail adres gebruikt zal mail niet verzonden kunnen worden.

Vormgeving
Standaard maakt de webmail gebruik van de nieuwe "Elastic" Interfacestijl. Deze is ook met name geschikt wanneer u de webmail wilt gebruiken op tablet of GSM. De oude interfacestijlen zijn echter ook nog beschikbaar. Hiervoor gaat u naar "Instellingen" en kiest u vervolgens voor "Gebruikersinterface".

Tip
Indien u gebruik maakt van de Elastic Interfacestijl ziet u bij het bekijken van een e-mail een knop "Details", niet alleen zitten hieronder zaken als afzender, ontvanger en datum verstopt, maar ook de "X-Spam-Score". Alle inkomende mail wordt beoordeeld op de mate waarin het lijkt op spam. Bij een score van 3 of hoger wordt het onderwerp aangepast om aan te geven dat het wel heel erg verdacht begint te worden, maar helaas zijn er ook genoeg mails die die grens van 3 net niet halen. Door dus deze X-Spam-Score te bekijken kunt u zien of deze mail toch niet al heel veel kenmerken heeft van spam, ook al staat er geen waarschuwing in het onderwerp.

Overige functies
Voor het aanmaken en beheren van mailboxen, aliassen en afwezigheidsberichten, moet u hierboven inloggen met uw OHos account en kiezen voor "E-mailinstellingen" in het menu "Functies voor klanten"